0
Your Cart

De man van de parelketting

Blog over parels - eerste blog

Onlangs liep ik lekker over een rommelmarkt te struinen. Mijn doel voor die dag: Op zoek naar echte vintage sieraden! De rommelmarkt was op de vliegveldbasis in Enschede. De grote hal Hangaar waar normaal gesproken vliegtuigen stonden, stond nu bomvol met kramen.

Ik kwam bij een kraam met een wat oudere man erachter. Hij had allemaal leuke spullen van vroeger. Ik kreeg flashbacks naar mijn oma’s huis van vroeger toen ik de spullen zag. Mijn oma had overal van die rode vintage vloerkleden. Je weet wel, die oosterse die alle oma’s vroeger hadden. Zij had ook zo’n rode loper op de tafel liggen. Heerlijk!

Die man had naast zo’n kleed nog een wandklok, kapstok, en allerlei leuke beeldjes en prutteltjes.
En toen, toen viel mijn oog op een prachtige parelketting. Ik dacht, die moet ik hebben. Hij wilde er €15,- voor hebben. Hmm.. Daar ga ik even wat vanaf pingelen dacht ik. Ik vroeg aan hem of ik hem even mocht bekijken. Ik tilde de ketting op en zag direct dat enkele pareltjes al waren afgebladerd. Oké, dat is dus een van de goedkoopste plastic parels die er zijn, die is sowieso niet €15 waard!

En plots…. Plotseling viel de hele ketting uit elkaar! Ik schrok ervan en keek naar de man. Die deed zijn handen op de rug en schaamde zich natuurlijk rot. ‘Meneer, u kunt geen €15 vragen als je niet weet wat je verkoopt’. Zo direct en eerlijk dat ik altijd kan zijn. Hij werd vuurrood. De kralen lagen op de grond en ik heb ze daar maar gelaten en liep weg.
Er zijn vele parel sieraden. Deze waren vroeger al super populair en vandaag de dag nog steeds! Parels zijn er in allerlei soorten en maten en… prijzen! Van cultivé zoetwaterparels en pavé parels. Kunstparels, en de echte parels! Wist je dat er eerst zo’n 15000 schelpen moeten worden geopend voordat er 1 parel gevonden wordt? Vandaar ook dan de hogere de prijs.

Bij Juwelenvantoen ga je ook parelsieraden vinden. Soms zijn dit zoetwaterparel kettingen en soms pavé parels, ofterwijl, kunststoffen parels gemaakt in een fabriek. Het enige verschil met andere sieraden met parels is dat deze vintage zijn, dus minimaal 20 jaar. Want dat is waar ik voor sta. Juwelen van toen.

Liefs Rowena

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar boven
De waardering van juwelenvantoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 50 reviews.