Your Cart

Broches van toen

De broches zijn een eeuwenoud sieraad wat meestal wordt gedragen door een vrouw. Broches komen in allerlei groottes, materialen en vormen. De voorkant is vaak decoratief en heel vroeger werden broches gebruikt om kleding bijeen te houden.

Een andere naam voor een broche is een fibula. Deze werden vroeger gedragen door Romeinse burgers, maar ook door Kelten, Germanen en Grieken. Zij leefden rond het Romeinse Rijk. Naast dat fibula’s werden gebruikt als decoratie en om kleding bijeen te houden, zei het ook iets over de afkomst van de drager en de stand.

Fibula was een belangrijk kledingonderdeel in de tijd van de Late Oudheid.
Een bekende Keltische sierspeld is de Sierspeld van Tara. Deze zou zijn gemaakt rond het jaar 700. Het word beschouwd als een van de meest indrukwekkende sieraad uit een reeks vijftig Keltische broches. Ze zijn gevonden in 1850 en komen uit het vroegere Christelijke Ierland. De broche is te zien in het Nationaal Museum van Ierland.

Zelf heb ik een mooie verzameling aan broches voor jullie op de site gezet. Op dit moment zie ik niet dat deze gedragen worden bij mensen. Heel af en toe. Toch is het een enorme gemiste kans, omdat ze vaak zo mooi zijn. Er is ook volop keuze. Ik heb nog zoveel meer wat ik aan jullie wil laten zien in de webshop, maar ook moet ik aan de andere items denken, hihi.

Terug naar boven
De waardering van juwelenvantoen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 77 reviews.