Gratis verzekerde verzending
bij bestellingen vanaf €75,-

Juwelen van toen

Jewelry from us, means jewelry forever

0
Your Cart

Waar komen de sieraden vandaan?

Achter de schermen bij Rowena

Vintage sieraden hebben mij altijd al geboeid. Maar ja, wat wist ik nou van deze sieraden? En als ik mensen blij wilde maken met deze sieraden, hoe kom ik er dan aan?

Ik geloof heilig in de wet van aantrekking. Als puber wist ik bijvoorbeeld vrij direct dat ik mensen wilde helpen, dus werd ik maatschappelijk werker en heb ik 7 jaar gewerkt als (groeps)begeleider in verschillende instellingen. Toen brak er een periode aan dat het mij niet meer trok. Het voelde langere tijd als dweilen met de kraan open. Ik wilde wel met mensen blijven ‘werken’, maar ik wilde de mensen blij maken. En mocht er iets zijn, dat ik er ben. Zo kan ik jullie vertellen dat mijn service top is!

Het is geen geheim hoe ik aan de sieraden kom. Ik deel dit graag met jullie. Eerlijk zijn is voor mij ook een belangrijke waarde.

Mijn man werkt in de sieraden branche. Hij runt al ruim 12 jaar het Nederlandsche inkoopkantoor. Mensen kunnen daar hun goud of zilver verkopen en krijgen er geld voor terug. Sommige items zijn niet van goud en zilver, maar zijn wel te mooi om weg te gooien. Dus heeft hij dit jaren bewaard in een doos, want hij wist: dit komt vast nog eens van pas.

En daar was het, op het juiste moment en tijd vertelde ik wat ik wilde; Mensen happy maken, maar zonder dat het te psychisch veel druk op je kan leggen. Toen hij vertelde over de doos vol met vintage sieraden dacht ik, dit is het teken! Hier kan ik mijn ei in kwijt, mensen blij maken en de beste service geven die klanten maar kunnen wensen als iets niet naar wens is. Ik heb de allereerste vintage sieraden daarom door mijn man weten te bemachtigen.

Daarnaast bezoek ik zelf rommelmarkten om te zoeken en heb ik wel eens op Vinted gezocht. Marktplaats ook, echter daar ging het toch wat vaker mis. Het waren niet de items waarop ik hoopte. Het is namelijk nogal een uitdaging. Vind maar eens een echt vintage sieraad van minimaal 20 jaar oud.

Het vraagt kennis en ervaring om deze sieraden te herkennen. Ik heb ontzettend veel gelezen om kennis op te doen, om überhaupt soms te achterhalen wat voor sieraad het is! Haha! Ook uit welke periode deze sieraden zijn gemaakt, door wie of uit welk land het komt en de soorten schakels.

Er zijn veel sieraden in de omloop met een vintage look. Ook leuk hoor, daar niet van. Maar ik wil alleen die juwelen van toen 🙂 & doe mijn uiterste best ervoor. Voor jullie, om jullie happy te maken.

Liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van juwelenvantoen.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 49 reviews.