Your Cart

Wat betekenen edelstenen in sieraden?

Prachtige edelstenen in sieraden. We hebben het allemaal wel eens gezien en de meeste kennen wij ook. Edelstenen worden al eeuwenlang gebruikt als sieraden of als talismannen. Elke heeft zijn eigen kleur en textuur. Wist je dat edelstenen ook een bepaalde betekenis hebben? Hieronder volgen een aantal van die populaire edelstenen en hun betekenis

  1. Diamant; ‘Diamonds are a girl best friend’. Het is de meest geliefde steen in sieraden voor vrouwen over de hele wereld! Weet je ook waarom? Eén van die redenen is door de verbinding met tradities. Verlovingsringen en huwelijksringen zijn vaak gezet met diamant. Het herinnert de vrouw aan belangrijke momenten in hun leven en blijft verbinding houden met de mensen en dingen die ze liefhebben. Het is van emotionele waarde geworden. Een andere reden is uiteraard de schoonheid van de diamant. De helderheid en de schittering zijn prachtig en fleurt en verbetert je outfit. 
  2. Robijn: Rood is de kleur van liefde, straalt vitaliteit en warmte uit. Rood is de kleur van robijn, ook wel de koning der edelstenen genoemd.
  3. Saffier: Saffieren zijn hele mooie diep blauwe edelstenen die in ringen, armbanden of kettingen worden gezet. Deze edelsteen wordt beschouwd als steen van de waarheid, trouw en geluk. 
  4. Smaragd: Smaragden zijn groene edelstenen die vaak worden geassocieerd met rijkdom, overvloed en wijsheid. Ze worden gezien als een symbool van de liefde en emotionele stabiliteit.
  5. Amethist: Amethisten zijn paarse edelstenen die bekend staan om hun ontspannende en meditatieve eigenschappen. Ze worden vaak gebruikt als talisman voor innerlijke kracht en rust. Dit kan in vorm zijn van sieraden, maar ze zijn ook zeker populair als losse edelstenen.
  6. Opaal: Opalen zijn prachtige stenen die beschikbaar zijn in een scala aan kleuren, waaronder wit, groen, rood en blauw. Ze worden geassocieerd met verandering, hoop en dromen.
  7. Topaas: Topazen zijn heldere, gele edelstenen die bekend staan om hun vermogen om energie en vitaliteit te versterken. Ze worden vaak gezien als symbolen van vreugde, verlichting en harmonie.
  8. Aquamarijn: Aquamarijnen zijn blauwe edelstenen die bekend staan om hun vermogen om stress en angst te verminderen. Ze worden beschouwd als symbolen van vrede, verdraagzaamheid en geluk.

Met andere woorden; edelstenen verwerkt in sieraden zijn niet alleen prachtig om te zien, maar hebben dus ook hun eigen betekenis wat je emotioneel, spiritueel en fysiek in balans houdt. 

Terug naar boven
De waardering van juwelenvantoen.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.0/10 gebaseerd op 91 reviews.